Strona główna

Informacje 

Aktualności

Przetargi

Struktura  szpitala

Kierownictwo

 

Zamówienia Publiczne do 60 tyś. euro

 

SP ZOZ/ mięso  /06/07

1. Nazwa i adres Zamawiającego

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
M. C. Skłodowskiej 15
16-200 Dąbrowa Białostocka
tel. 085 71-21-206

2. Określenie trybu zamówienia:                 

 PRZETARG  NIEOGRANICZONY PONIŻEJ 60.000 EURO NA:
Dostawę mięsa  i przetworów mięsnych  do Magazynu spożywczego SP ZOZ w Dąbrowie Białostockiej .

3. Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można odebrać w:

SP ZOZ w Dąbrowie   Białostockiej
Administracja
Ul. M. Curii-Skłodowskiej 15
16-200 Dąbrowa Białostocka
w godzinach 8.00 -15.30
do dnia  18.06.2007 r.
oraz na:
www.spzoz.home.pl

4. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia , informacja o możliwości składania ofert częściowych

Dostawa mięsa i  przetworów mięsnych  – załącznik do ogłoszenia

Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. (podział na pakiety ) 

5. Możliwość złożenia ofert wariantowych

Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.

6. Termin wykonania zamówienia

 Termin wykonania zamówienia:

Pakiet nr 1  na okres 1 roku

Pakiet nr 2  na okres 1 roku

7. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków

Udział w postępowaniu mogą wziąć  Wykonawcy , którzy:

1) spełniają warunki zawarte w art.22 ust.1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia  

     29.01.2004r.  (Dz.U.Nr 19 z 2004r. poz. 177 z późn. zm.

2) nie zostali wykluczeni na podstawie art. 24 ust. 1,2 w/w Ustawy z dnia 29.01.2004r z 

    późn. zm.

3) spełniają wymagania określone w niniejszej SIWZ

Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych  dokumentów (załączników do oferty )

8. Informacje na temat wadium

W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

9. Kryteria oceny ofert

Jedynym kryterium, którym Zamawiający będzie kierował się  przy wyborze oferty jest najniższa cena  brutto danego zamówienia, która stanowi 100 % kryterium ( wartość brutto zamówienia liczona wg cen brutto - 100 % ).

Cena oferty będzie punktowana wg wzoru:

                                      cena ( wartość ) najtańszej oferty brutto
                 P=                   cena ( wartość ) badanej oferty brutto            x100%

- Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta  spełnia wszystkie wymagania określone w niniejszych warunkach i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

10. Miejsce i termin składania ofert  

 Składanie ofert - do dnia  18. 06. 2007  do godziny 0900 w siedzibie zamawiającego  

 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej   

    16-200 Dąbrowa Białostocka 

    ul. M.C.Skłodowskiej 15

 Otwarcie ofert –  18-06-2007 r. o godzinie 0915 w siedzibie zamawiającego j. w.  

11.Termin związania ofertą

  30 dni od upływu terminu składania ofert.

 

Osoby uprawnione do kontaktu z wykonawcami:

- w sprawach merytorycznych

Elżbieta Pałkiewicz - tel. 085 71 21 206 wew.27

- w sprawach dotyczących przedmiotu zamówienia

Krystyna Silwonik   -     tel. 085 71 21 206 wew. 25

poniedziałek-piątek w godz. 8.00-15.00

 

12. Informacje o zamiarze zawarcia umowy ramowej

 W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie przewiduje zawarcia umów ramowych

 

13. Ustanowienie dynamicznego systemu zakupów

  W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie przewiduje dynamicznego systemu zakupów

14. Informacje o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej

W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie przewiduje  zastosowania aukcji elektronicznej

Wyniki przetargu zostaną przesłane do wszystkich wykonawców i zamieszczone na stronie internetowej Zamawiającego.

 

Dąbrowa Białostocka dnia 09.06.2007r.

 

 

Załącznik do ogłoszenia

Formularz cenowy

L.p.

Nazwa asortymentu

j.m.

Ilość

Cena 1 kg

netto

Cena 1 kg

brutto

Stawka

VAT

Wartość

netto 

Wartość brutto

1.

Karkówka z kością

kg

550

 

 

 

 

 

2

Mięso mielone wieprzowe

kg

700

 

 

 

 

 

 

Biodrówka

kg

170

 

 

 

 

 

4

Kości wieprzowe

kg

260

 

 

 

 

 

5

Mielonka garmażeryjna wieprzowa

kg

330

 

 

 

 

 

6

Salceson

kg

55

 

 

 

 

 

7

Baleron gotowany

kg

25

 

 

 

 

 

8

Pasztet wieprzowy

kg

20

 

 

 

 

 

9

Szynka mielona

kg

50

 

 

 

 

 

10

Lanszmit  tradycyjny

kg

55

 

 

 

 

 

11

Polędwica wieprzowa wędzona

kg

5

 

 

 

 

 

12

Mortadela

kg

35

 

 

 

 

 

13

Parówkowa

kg

70

 

 

 

 

 

14

Szynka gotowana

kg

50

 

 

 

 

 

15

Schab z kością

kg

75

 

 

 

 

 

16

Żeberko pasek

kg

162

 

 

 

 

 

17

Wątroba wieprzowa

kg

94

 

 

 

 

 

18

Baleron odtłuszczony

kg

50

 

 

 

 

 

19

Pasztetowa

kg

20

 

 

 

 

 

20

Krakowska parzona

kg

60

 

 

 

 

 

21

Szynka pieczona

Kg

60

 

 

 

 

 

22

Szynkowa wieprzowa

kg

60

 

 

 

 

 

23

Zwyczajna

kg

90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUMA

 

 

 

                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakiet nr 2

L.p.

Nazwa asortymentu

j.m.

Ilość

Cena 1 kg

netto

Cena 1 kg

brutto

Stawka

VAT

Wartość

netto 

Wartość brutto

1.

Pierś indyka ex.

kg

45

 

 

 

 

 

2

Schab drobiowy w majranku

kg

55

 

 

 

 

 

3

Ćwiartka kurczaka

kg

240

 

 

 

 

 

4

Polędwica drobiowa

kg

70

 

 

 

 

 

5

Kurczak sarmacki

kg

55

 

 

 

 

 

6

Filet z indyka

kg

30

 

 

 

 

 

7

Rolada z kurczaka

kg

65

 

 

 

 

 

8

Fantazja  drobiowa

kg

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUMA

 

 

                                                                                                              

1. Oferowane produkty muszą spełniać następujące warunki:

1) Artykuły spożywcze (mięso i przetwory mięsne) objęte tym postępowaniem muszą    

    spełniać  wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych;

2)      Dowóz dostaw gwarantuje Wykonawca własnym transportem i na własny koszt, samochodem spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne do przewozu żywności dla środków transportu artykułów spożywczych;

3)    Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczanych artykułów mięsnych do magazynu spożywczego  znajdującego się na terenie zakładu Zamawiającego

(SP ZOZ ul. M.C. Skłodowskiej 15, Dąbrowa Białostocka)

4)   Wykonawca dostarcza dokumentację dotyczącą artykułów mięsnych :    

     Pochodzenie  producenta , daty produkcji, świadectwo kontroli jakości -  

      HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny)

5)   Dostarczane przez dostawcę artykuły  muszą posiadać odpowiednie 

     znakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia i datę minimalnej  

     trwałości, czytelność i trwałość  znakowania. 

       2.   Ilości  zamawianych produktów  szacowana jest   na okres 12 miesięcy

              (Pakiet nr 1 i Pakiet nr2.  ) i nie   zobowiązują    Zamawiającego do całkowitego   

               zamówienia  zadeklarowanej  ilości.